Onneks toi viimeviikkonen alkaa jo pikkuhiljaa olla historiaa ja elama taalla australiassa on jalleen niin ihanaa.

Yks tarkeimpia muistoja jai teille kertomatta, ku toi viimeviikkonen tapahtu. Kaytiin Hastings Pointista kasin Nimbin nimisessa pikkukylassa. Kaverin ansiosta loydettiin keskelta viidakkoa Hanging Rock niminen paikka. Syva viidakkolampi, vesiputouksia, kallionkieleke ja puusta roikkuva koysi. Eli ihan ilmainen extreme kokemus. Sai leikkia tarzania ja roikkua liaanissa  Pudotusta koyden nokasta oli sellanen 7 metria. Lammessa uiskenteli kilppareita ja varmaan paljon muutakin, mut ehka parempi kun ei tieda mita. Voin kertoa, etten ihan heti unohda tota kokemusta ja mika parasta se ei maksanu mitaan. Harmi vaan kun en saa tanne videota laitettua. Aitille tiedoksi, et vaik reissulla ketaan jarjestajaa ollukkaan, niin sen hypyn (tuntemattomaan) on tehny niin moni ennen meita, et se oli ihan turvallista!!

Hastings Point oli kyl aivan ihana pikkunen kyla ja leirintaalueesta, jolla viikko asuttiin, tuli meille tosi tarkee. Viimeinen viikonloppu asuttiin tahtihuvilalla, grillailtiin omalla isolla terassilla ja kuunneltiin meren aaltoja (ne oli aika isot, kun meilta rantaan oli kuiteskin matkaa sellanen 350 metria). Hastings Pointista jatkettiin muutaman mutkan jalkeen kohti Gold Coastia. Ajeltiin rannikkoa pitkin monien upeiden paikkojen lapi, kuten Kirra, Surfers Paradise, Labrador ja monia monia muita. UGG bootsien tehtaan myymalassa oli kans ihan pakko kayda  Oikeestaan jokainen oli tassa vaiheessa varma, etta Gold Coastille tullaan viela uudestaan. Eli jatkettiin matkaa Brisbanen ylapuolelle ja Sunshine Coastille. Ihan rannikon etelakarjessa oli pikkuinen paikka nimelta Bongaree, Bribie Islandin alueella. Aamulla kavin viela juoksemassa pitkin rannikkoa, joka aika vahvasti tuoksui seafoodilta. Juoksukamppeet jatin autoon kuivumaan (meilla on pyykkinarut autossa), mut lenkkarit laitoin tuuletuksen jalkeen takas rinkkaan. Tasta syysta mulla oli illalla viel paalla olevien vaatteiden lisaksi noi hikiset juoksukamppeet, mut kenkia ei enaa. Jos ne ois ollu irrallaan, ni ne ois voineet jopa saastya.. Yhelle jai molemmat kengat, mulle vaan toinen mut yhelle eivat jattaneet ainuttakaan. Mut tosta ryostosta ei talla kertaa tan enempaa, se on jo melkein unohdettu

Tultiin seuraaviks oiksi Caloundraan, vahan tapahtumapaikan ylapuolelle. Meidan kaikkien omaisuus oli pakattu yhteen muovikassiin. Kaupasta oli pakko kayda ne valttamattomimmat: dodo, hammasharja ja puhtaat alusvaatteet. Kaks paivaa ku kulkee samoissa vaatteissa naissa helteissa, niin kypsyy jo ite itteensakin. Pikkuhiljaa oli pakko alottaa alusta. Piti ostaa vaatteita, hygieniatarvikkeita, paivakirja, kynsisakset, puhelimenlaturi, rinkka, pyyhe, bikinit, aurinkorasva jne. Ihan kaikki. Ei heti uskos miten paljon menee rahaa kaikkeen tahan. Eika se rahan meno tietenkaan siihen loppunut, vaik rinkka alkaakin olla uudelleen pakattu. Meni koko karderoobi kerralla uusiks. Pitihan meidan kayda viela Sydneyssa uudet passit hakemassa. Varattiin lennot Brisbanesta Sydneyyn. Valilla oltiin pari yota Labradorissa leirinta-alueella, omassa pikkumokissa. Ihaninta siel oli pomppulinna etupihalla. Ihan paras kuntoilumuoto ja satavarma, se jos joku saa sut nauramaan! Laskiainen ku oli ni piti tietysti paasta jossain laskemaan makia. Tana vuonna laskettiin vesiliukumakia uima-altaalla. Brisbanessa oltiin kaverin luona yota ennen lentojen lahtoa. Ihan Brisbanen keskustasta loydettiin paratiisi. Keskella pilvenpiirtajien viidakkoa oli uima-allas palmujen ymparoimana, vesisuihkuja, aurinkoa, rentoutumista. Siellakin ois voinu viettaa vaik viikon. Lennot lahti tiistai iltapaivana, menomatka lentokentalle oli kylla jo kokemus sinansa. Kauhee rankkasade, nakyvyys ajoittain nolla, tiet lainehti vetta, mut perille kuitenkin paastiin ajallaan ja ehjin nahoin. Seuraavana paivana Brisbanessa olikin olleet ihan kunnon tulvat.

Sydney olikin meille jo tuttu paikka. Ainut vaan et siel oli huomattavasti kylmempi, mita puoltoista kuukautta sitten, vaik valimatkaa ei kuitenkaan oo ku se tuhat kilometria.. Meinas ihan paleltua, nailla korkeuksilla on tottunu niin kuumaan ja kosteeseen keliin. Aina on vahan nihkee olo. Sydneyssa pysty oleen koko paivan sama paita paalla. Asteita siellaki oli ihan kivasti ja aurinko porotti melkein pilvettomalta taivaalta, mut silti meinas vilu tulla.. Ostettiin paivaksi bussiliput ja ajeltiin ympari kaupunkia asioita hoitamassa. Suurlahetystoon mentiin ihan ekana. Pitaa kylla olla aika hyva tuuri, et kahteen vuoteen ei koneiden kanssa oo ollu mitaan ongelmia ja just sina paivana ku me varta vasten mennaan sinne uusia passeja hakemaan Brisbanesta asti on koneet kaatuneet. Taa on sita meidan tuuria.. No onnkes paastiin asioissa kuiteski sen verran eteenpain, et me saadaa niilla tiedoilla, jotka taytettiin vanhanaikaisesti paperikaavakkeelle, sellaset 2 kuukauden valiaikaiset passit, ns. kotiinmenopassit. Ma joudun siis viela kerran kaymaan jossain vaiheessa Sydneyssa, viimeistaan sit ku lahden maasta. Ku sen pikapassin saa vaik samana paivana. Ihan paras muisto Sydneyn reissulta jai Bondi Beachilta. Ma kavin hakemassa mun rakkaalle ystavalleni Bondin hengenpelastajilta nimmarit. Pojat oli kylla aika otettuja

Matka jatkui oikeestaan ihan suunnitelmien mukaan Brisbanesta kohti Sunshine Coastia. Meidan haaveena oli saada muutamaks viikoks asunto vuokralle jostain taalta Sunshine Coastilta. Aateltiin et nimensa perusteella paras vois olla Mooloolaba. Elikkas sinne siis! Suurin osa asunnonvalitysfirmoista vuokraa kamppia minimissaan kolmeksi kuukaudeksi, mut saatiin yhden valitysfirman kautta kahdeksi viikoksi suhteellisen edullisesti aivan IHANA asunto taalta Mooloolabasta. Pienkerrostalo kolmio, oma iso parveke, jokinakoalalla, meri ihan kivenheiton paassa. Oma pyykinpesukone, kuivausrumpu ja astianpesukone. Tallasia hienouksia mulla oo ollu Suomessakaan  Aamukahvit voit juoda omalla parvekkeella palmun oksien alla, kayda pulahtamassa uima-altaalla tai vaan nauttia auringosta kattoterassilla. Tuntui niin ihanalta laittaa vaatteet kaappiin ja antaa rinkallekin pieni hengahdystauko (Se kun onkin niin ylirasittunut tasta viikon urakasta...) On niin ihana saada pyykit pestya ilmaseks. Ja laittaa itse ruokaa, paasee leipomaankin pitkasta aikaa. Ja mika parasta saa nukkua aamulla pitkaan! Tahan asti ollaan joka aamu kytatty kelloa et keretaan ajoissa klo 10 check outiin. Sita ennen on pitany kereta kayda lenkilla, kerata kamat kasaan, syoda jotain, kayda suihkussa yms. Ni heratys on ollu aikanen..

Et jos joku siel Suomessa alkaa pikku hiljaa kypsya niihin jatkuviin pakkasiin, ni taalla ois pari petipaikkaa vapaana  Lentokenttakin on tuossa ihan vieressa, voin tulla sielta sit hakemaan! Tervetuloa  Hyva ois tulla teidankin valilla lammittelemaan, taa tekee hyvaa! Ainiin tarkeimmat meinas unohtua! Mulla on uudet juoksulenkkarit ja eka juoksulenkkikin jo tehty. Jalkojen taytyy vaan ensin tottua uusiin kenkiin.. Niin ja suuret kiitokset kaikille ihanille ystaville avustanne! Se merkitsee mulle todella paljon!

 

 

 

Koko kauppa taynna vaan UGG bootseja

 

Mun uusi ihastus!!

 

Tai oikeestaan en oo osannu viel paattaa...

 

Beautiful Noosa

Hyppy tuntemattomaan

Beach elamaa...

 

Parveke nakoala