Tsunamivaroitus, haita, kaarmeita, tulvia...onneks tuli otettua se matkavakuutus (viime kerrasta viisastuneena). On viime paivina ollut vahan rauhatonta taalla meilla pain.

Kun niita haita ei (onneksi) ole tullut tuolla meressa vastaan, ni pitihan niita paasta kattomaan ainaki panssarilasin lapi. Tas ihan meidan naapurissa on sellanen UnderWaterWorld niminen paikka ja ku sisaanpaasyki on suhteellisen edullinen, ni pitihan siella paasta kaymaan. Ja onneks kaytiin! Siel oli hylkeita, jotka veti meille ihan mielettoman shown! Saukkoja, krokoja, mita ihmeellisimpia ja toinen toistaan varikkaampia kaloja, jattirapuja, koralleja, niin ja sit niita haita. Ne naytti kyl aika haijyilta, vaikka valissa oliki se panssarilasi. Siina niita pyori lasin takana hullun kiilto silmissa. Niinku ne ois halunnu vaha maistaa meita.. Taytyy vaan toivoa, ettei tuolla meren aalloissa tormaa noihin otuksiin. Noiden haiden kanssahan ois paassy kyl sukeltelemaankin, mut sit ois tullu jo vaha kalliimmaksi..

 

Nahtiin muuten viime viikolla ekaa kertaa kaarme luonnossa taalla Ausseissa ja tottakai tuolla takapihan palmussa luikertelemassa! Naytti ihan viattomalta, muttei sita todennakoisesti kyl ollut..

Saatiin yks paiva kuulla Suomesta, et Australiaan on annettu tsunamivaroitus. Chilessa tapahtuneen maanjaristyksen seurauksesta on merella kehittynyt valtava vesimassa, joka vyoryy hurjalla vauhdilla kohti Australian Itarannikkoa. Ei ihan meinannu uskoa todeksi, ku ei taal ollu viel missaan tormanny sellaseen uutiseen. Vaikka me nyt ei ihan kauheen aktiivisesti olla uutisia seurattukaan, ni ois voinu kuvitella et tieto lahestyvasta tsunamista ois tavoittanu meidat ennen ku se kerkiaa Suomeen. Kyllahan siina tottakai kavi mielessa kauhukuvat Thaimaasta. Mut aika rauhallisesti me otettiin se tilanne kuitenkin. Nukuttiin yon yli ja seurattiin uutisia tv:sta ja radiosta. Ihimisia varoitettiin menemasta uimaan vaarallisten aaltojen ja virtausten takia. Kello 9 aamulla odotettiin aallon saavuttavan Mooloolaban rannan. Vesi kavi valilla tosi korkealla tassa meidan viereisessa joessa, valilla laski taas tosi alas. Iltapaivasta kaytiin merenrannassa kattomassa, vesiraja oli karannu merellaki varmaan 70 metria. Rannat oli suljettu ja jokapuolella kuhisi punakeltaisiin pukeutuneita lifeguardeja, jotka piti huolen siita ettei kukaan uinut ainakaan valvotulla rannalla. Ihmiset ui sitten siina 50 metrin paassa vieressa. Aallot naytti kylla normaalia hurjemmilta ja tuntuikin silta.. Mut mitaan hyokyaaltoa ei meidan onneksi tarvinnu olla todistamassa!     

Beach closed! Tsunami Warning!

Seuraavina paivina onkin sitten ollut vuorossa ihan kunnon rankkasateet. Merenkaynti on ollu tasta sadekaudesta ja parhaillaan vaikuttavasta matalapaineesta johtuen normaalia rajumpaa. Rannat ovat jalleen olleet suljettuina. Vesi on taas tosi korkealla. Tiet tulvii ja laitoksia on jouduttu sulkemaan. Lasten ei tarvitse menna kouluun pahimpien tulvien aikaan. Sisamaassa on huomattavasti pahempi tilanne, ku taalla rannikkolla. Siella ajelevat veneilla autoteita pitkin.. Ei meilla kylla oo silti tekemisen puutetta ollut nainakaan sadepaivina. Meressa ollaan kayty uimassa vesisateesta huolimatta, sillon ei tarvii pyyhettakaan kantaa merelle mukana. Ja mikas sen mukavampi tapa viettaa sadepaivaa, ku leipoa korvapuusteja ja kattoa Bondi Rescueta :) Ainiin ja ma omistan taas vihdoin ja viimein passin, joka onkin voimassa lokakuulle asti eli silla pitas paasta takas Suomeen! Niin ja nekin Pet Porpoise Poolin kuvat me saadaan takas!

Ens viikolla lahdetaan jatkamaan matkaa kohti Cairnsia. Alkaahan sita jo ollakki ihan ikava, ku saa aamusta iltaan hikoilla autossa auringonpaahteessa, eika mitaan tietoa et missa seuraavan yon viettaa. Mut sehan tassa meidan Roadtripissa parasta onkin, kun ei etukateen liian tarkkoja suunnitelmia teha! You can never know what you're gonna get..

Haiden piirittamana...