Matka Cairnsista jatkui kohti uusia seikkailuja. Vuorossa olikin sitten tyolaisen raskas arki  Palasin Cairnsista noin 2000 km kohti etelaa, takas Gold Coastille. Tulomatka lentaen oli huomattavasti lyhyempi, ku menomatka tonne pohjoseen..

Hyvaa tuuria kai, mut tormasin tas pari kuukautta sitten yhteen hevosmieheen, joka hetken siina jutustellessamme antoi kaynti korttinsa ja sanoin, et jos sulla joskus rahat loppuu ja haluisit tienata tallitoissa ni soittele.. No ma soitin sille tos pari viikkoa sitten ja niin se vaan piti sanansa. Eli ma sain toita!! Sovittiin nyt aluks parin viikon tyopestista, mut todennakoisesti toita riittaa pidemmaksiki aikaa. Ja taalla ma nyt sit oon viettamassa farmielamaa Beaudesertissa!! Beaudesert on pikkunen paikkakunta noin tunnin ajomatkan paassa Brisbanesta, aikalailla Juuan kokonen paikka. Taa on sellanen suhteellisen pieni hevostila, noin 20 hevosta tassa kotosalla ja saman verran muualla. Hepot on laukkaratsuja, eli osa aika tulista sakkia.. Perheeseen kuuluvat myos kolme suloista koiraa: australiankarjakoira Chili, jackrusselinterrieri Missy ja sileakarvainen kettuterrieri Doris. Lisaksi pihalta loytyy muutamia kanoja. Seka aidan takaa paljon naapurin lehmia, joita koirat kayvat aina hatistelemasas, jos tulevat liian lahelle aitaa. Ma saan asustella taalla tan perheen luona, elaa kuin kotonani.. Hoidella elaimia, ratsastella, nauttia maalaiselamasta.. Ai niin kyl ma teen taalla toitaki niitan traktorilla peltoja, ajelen monkkarilla ruokkimassa hevosia ja sen sellaista. Ensimmaista kertaa elammassani ajoin taalla traktorilla ja nyt se kay jo ku tanssi!! No kyl ma siivoilen myos karsinoita, pesen ja puunaan hepoja. Mut todella nautin tekemastani!! Ei tata ehka voi tyoksi kutsua.. Sen lisaks et ma saan tasta viela palkkaa, ma saan asustella ja syoda ilmatteeks. Helppoa ku heinanteko! Ei tarvii stressata et mihinka pain sita huomenna suunnistais tai miten kauan riittaa rahat. Tavarat on saanu levitella niin kuin kotonaan, netti on ilmaseks kaytossa (ja silti ma en oo saanu tata aiemmin paivittettya..mut minkas teet ku taal on niiin mukavaa..).

Taa on ollu kyl ihan paras mahdollinen tapa tutustua australialaiseen elamantapaan. Olla ite osana sita!! Ollaan kayty hevoshuutokaupoilla, kolme pollea vietiin myyntiin ja yks tuotiin tilalle.. Laukkakisoissa, joissa ei silla kertaa kyl kauheesti menestysta niitetty, mut kokemuksena unohtumaton!! Woody ja Moe tekivat parhaansa, mut se ei silla kertaa riittanyt. Siella ma taluttelin iisoooo, upeeta laukkaratsua niin ku vanhatekija!! No oli mulla ehka valilla vaha sellanen olo, et kuka ei kuulu joukkoon??! Kerasin muutamia katseita.. Mut en ma oo ennenkaan miettiny et mita muut miettii  Ai niin ja ton samasen hevosen selassaki ma oon kayny, Woody on sen verran iisimpi tapaus, vaikka siel kisapaikalla se ei sita kylla ollu.. On lyoty vetoa, paikallisissa V75 kapakoissa. Kayty kattomassa paikallista yoelamaa kunnon Cowboy saluunoissa, missa musiikkia soitetaan jukeboksilta ja kaikki on sonnustautunu lankkarihattuun ja bootseihin. Nautittu rodeo ja karjanpaimennus naytoksissa.. Lisaks ma saan seurata lahelta miten nuoria hevosia koulutetaan satulankayttoon yms. (taa talon isanta on tosi taitava hevosten kasittelyssa!), miten laukkaratsuja treenataan parhaaseen mahdolliseen lihaskuntoon. Miten australiankarjakoirat toteuttaa luonnollista paimennusviettiaan karjan kanssa, ihan mahtavan nakoista touhua!! Oon kylla niin nauttinu olostani taalla! Sanotaan nyt vaikka niin, et ma oisin valmis vaikka jaamaan tanne asumaan..  

Ja sori, ku ma en oo tyontouhussa muistanu ottaa kameraa mukaan tarpeeks usein, mut tassa muutamia otoksia. Taytynee laittaa lisaa piakkoin...

P.S. Ette arvakkaan miten hyvvaa oli Fazerin sininen pitkasta aikaa!! Kiitos siita pikkusiskolle

Paikallinen hevosmies hevosineen

Mun tyopartneri John. Toi kattoikkuna on hyva, ku saa samalla katsattyy brunaa

Nakymat takapihalle..

Koiruudet

Woody

Naapurin kisut..

Taaki on oikeestaan naapuritilan hepoja..

Lehmia..

Lisaa lehmia...

Mulla on nakojaan enemman kuvia lehmista, ku hevosista..

Takapihan kotkottaja