Elämä täällä Australiassa on niiiin ihanaa!! Kyllä suosittelen lämpimästi kaikille. Yhtään en vielä kadu reissuun lähtöä!! Paikalliset on tosi mukavia, kukaan ei vaan meinaa uskoa et Suomessa palellaan 30 asteen pakkasissa. Eihän se kuitenkaan oo ku minimissään sellanen 60 asteen lämpötila ero... Tänne vois tulla vaikka joka talvi lämmittelemään.
 
Viimeisimpiä muistoja kauniista Port MacQuariesta oli uintiretki meren rannasssa, kun kaksi delfiiniä tuli uimaan ihan rannan läheisyyteen. Ihan hetken tietysti kävi mielessä - HAI. Mut ne kaks kaunista eläintä oli niin lähellä, et niitä melkein pääs koskettamaan, ois voinu lähteä vaikka niiden mukaan! Billabong eläintarha oli kans käytävä katsastamassa, pääs poseeraamaan Koaloiden kans ja syöttämään kenguruita. On ne sit niin suloisia eläimiä!! Port MacQuarie oli jätettävä taakse ja matka jatkui. Eka stoppi oli South West Rocks. Erittäin pikkuinen paikka, mut siel oli tosi paljon kenguruita.. Iltahämärissä kolme kengurua pomppi ihan keskustassa. Sit aamulenkillä törmäsin kymmenen kengurun laumaan ruokailemassa pellon laidassa!! Sellasta ei muuten nää Suomessa ihan joka päivä!
 
Pitää aina sillon tällöin oikeesti nipistää itteään, et onks tää unta vai totta?! Mut kyllä mä ihan oikeesti oon Australiassa. Tätä luontoa ja näitä maisemia vois vaan jäädä ihastelemaan aamusta iltaan! Vois laittaa yhen sellasen kuvan teille, jossa mä oon ihan ite Australian lämmössä. Et uskotte tekin, missä mä oon!! Australia päivää juhlittiin suussasulavan suklaakakun merkeissä, jota tietysti koristi Australian lippu. 

Meidän matka kohti pohjoista jatkuu, mutta kelit vaan lämpenee! Siihen on jo totuttu että täällä Australiassa asiat menevät yleensä just päinvastoin ku meillä Suomessa. Coffs Harbourissa viihdyttiin melkein viikko, majapaikka oli aivan loistava. Puolimetriset liskot asusteli samoilla huudeilla ja ranta oli kivenheiton päässä. Eka lifeguardi muuten kävi meitä vähän komentelemassa rannalla, ku uitiin vartioimattomalla alueella. Virtaukset voivat pahimmassa tapauksessa viedä mennessään.. Coffs Harbourista paras muisto oli vierailu Pet Porpoise Poolissa - sai pussailla delfiineitä ja merileijonia. Voitte vaan kuvitella, miltä tuntuu muikun tuoksuinen märkäpusu viiksekkäältä kaverilta!! Ihanalta  Delfiinejen kans saatiin pelailla viel palloa. Niiden iho tuntuu niin jännältä, kuin keitetyn kananmunan pinta. Yambassa pysähdyttiin kans yks yö. Siellä kengurut tuli jo etupihalle lounastamaan. Äiti ja lapsi kenguru. Pitkästä aikaa päästiin seuraamaan myös kunnon ukkosmyrskyä, ilmassa oli sähköinen jännite, hiukset nous pystyyn, aallot muuttu sinisiksi, hurjaa!!
 
Byron Bayssa pysähdyttiin pari yötä. Tosi paljon turisteja, nuoria backpackereitä ympäri maailman ja erittäin vilkas yöelämä. Sekin tuli testattua. Pitkästä aikaa oltiin yötä backpackereille tarkoitetussa hostellissa. Australian itäisimmässä kolkassa tuli kans käytyä Byron Bayssa. Tällä hetkellä vietämme erittäin rauhallista elämää Hastings Pointissa, juuri ennen Queenslandin rajaa. Saimme halvalla ihka oman mökin leirintä alueelta ja täällä ollaan viihdytty. Oma keittiö on luksusta, pystytään ite kokkailemaan. Tänään kävin pitkästä aikaa kuntosalilla rääkkäämässä itteäni, voitte uskoa et ei oo koskaan tuntunu niin hyvältä päästä salille!! Ainiin ja mikä parasta, täältä löytyi myös sauna  Uitiin ja saunottiin moonta tuntia. Porealtaassakin kelpasi loikoilla juoksulenkin jälkeen!! Että tällästa köyhää backpackeri elämää täällä vietetään! Mut kaikki kuuluu mökin hintaan, ei hullummin!! Ekat hai- ja meduusavaroitus merkit on jo tullu vastaan rannoilla. Aallot alkavat myös olla ihan eriluokkaa mihin on totuttu. Oon muuten jo kokeillu ajamaan autolla täällä, ekaa kertaa automaattivaihteisella autolla. Vähän oli aluksi totuttelemista, ku liikenne menee toistapuolta tietä. Sekin päinvastoin ku Suomessa. Yllättävän hyvin on menny, ku kuitenkin ekakertalainen kyseessä. Kelit ovat meitä suosineet, pari päivää on ollut vähän pilvisempää ja pikkuisen on vettäkin tihkuttanut, mutta taas paistaa aurinko!! Tänäänkin meidän seuranamme uima-altaalla loikoili iso iguaani, sekin nauttimassa auringonpaisteesta. Elämä täällä leirintäalueella omassa mökissämme on leppoisaa, kyllä täällä kelpaa. Ainut vaan et kenttiä täällä ei  puhelimessa kyllä oo ja nettiinkin pääsee aika harvoin. Pitää tähän lopuksi lähettää paljon auringon paistetta myös teille kaikille sinne Suomeen!! Toivottavasti teillä kaikilla on kaikki hyvin siellä, minä kyllä pärjään täällä! Älkää huolehtiko!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leevi the lisko

 

 

Rakkaalle Pikkuveljelle

 


Sealed with a sea lion kiss