Voi ku ma saisin kaantaa aikaa taakse pain.. Ajeltiin eilen kaikessa rauhassa tyytyvaisina kohti pohjoista, kohti uusia kaupunkeja.
Tarkoitus oli etsia asunto ja asettua vahaks aikaa paikoilleen. Sais rauhassa kattella ymparilleen ja etsia toita. Pitikin menna pysahtymaan sinne nakoalapaikalle.. Aateltiin siina helteessa ajellessa, et kaydaanko kattomassa maisemia. Nakoalapaikka oli ihan ison tien vieressa. No pysahdyttiin ja lahdettiin kipuamaan. Otettiin paljon kuvia upeista maisemista ja tultiin alas autolle.
 
Mut mita ihmetta?!!! Auton ovi oli raollaan ja takakontti tyhjennetty!! Ekaks ma mietin, et joku vaan pilailee. Ei oikeesti ollu kayny mielessakaan, et joku vois vieda multa rinkan. Lukitusta autosta. Sinne oli murtauduttu, pelkaajan puolen ikkunan kautta - ruuvimeisselin ja rautalangan avulla lukko auki ja sisaan. Kolme rinkkaa, kaks reppua ja useita pussukoita tavaraa kaikki havinneet, ku tuhka tuuleen. Passi, ja tietysti nekin passin kopiot, auton paperit, ihan kaikki vaatteet, kengat, bodyboardit, paivakirja, matkalta kertyneet muistot...kaikki!! Mulle jai onneks kasilaukku, lompakko, kamera, mp3-soitin, kannykka ja paalla olevat vaatteet. Niin ja tietysti tarkeinta oli se ettei ihmisille kayny mitaan. Voi olla iloinen siita, et ollaan viel ehjin nahoin. Kyllahan huonomminkin ois voinu kayda. Yks meista meinas jaada autolle odottelemaan. Huonoimmassa tapauksessa voro ois vieny kamat ja kolkannu lisaksi kaverin sinne.
 
Ollaan kayty poliisilaitoksella kuulusteltavina, auton murtojaljet on kuvattu. Poliisit sanoi, etta 90 % varastetuista kamoista loytyy pengottuina ihan siita nakoalapaikan viereista, puskista. Varkaat on yleensa olleet paikallisia nuoria. Ne vaijyy puskissa ja odottaa et ihmiset lahtee kipuamaan. Ne tietaa kauanko siel ylhaalla menee. Murtautuvat autoihin, hakevat akkia kamat ja raahaavat puskiin. Kayvat kamat lapi ja kelpuuttavat kaiken rahanarvoisen. Kaikki turha kama viskotaan sinne metsiin. Meidankin kamat on siel jossain, mut me niita tuskin tullaan koskaan nakemaan. Kaytiin me siel metikossa rampimassa, mut ihan sama ku ettis neulaa heinasuovasta!! Naa meidan tan hetkiset varusteet ei ihan oo soveltuvat metassa rampimiseen. Lapsyt jalassa ei kauheesti kannata lahtea sinne kaarmeiden sekaan. Poliisit halus antaa meille vahan toivoa, mut se siita.. Suomen suurlahetystoon ollaan oltu yhteydessa ja niinhan siina kavi, et taytyy tos ens viikolla lahtea kaymaan Sydneyssa, uudestaan. Onneks maansisaiset lennot on kuitenkin suhteellisen edullisia, ni ei meidan tarvii lahtea ajelemaan. Voitte uskoa, et passia en enaa paasta kasistani tan jalkeen.
 
Reissu jatkuu kaikesta huolimatta!! Taas kokemusta rikkaampana - kohti uusia seikkailuja. Ei auta ku aloittaa alusta. Rinkasta lahtien, kaikki on hankittava. Tottakai mua harmittaa, potuttaa ihan tosissaan, niiden matkamatkatavaroiden mukana meni paljon sellasta, mita rahalla ei voi korvata. Oli paljon matkan aikana kertyneita muistoja.. Rakkaan ystavani antama Suojelusenkeli koru, vuosien aikana tarkeiks muodostuneita tavaroita. Mut saa paljon uutta tilalle! Onneks kukaan ei vieda mun muistoja, ne kulkee aina mun mukana. Ja jos mua arsyttaa, ni voitte kuvitella milta niista voroista tuntu, ku niissa meidan kamoissa ei ollu mitaan rahan arvoista!! Ihan oikein niille!! Mun matkavakuutus, joka sen luulin olevan, on matkustajavakuutus, eika se TIETENKAAN korvaa matkatavaroita!! No onneks meille jai kuitenkin auto, paastaan jatkamaan matkaa.. Eika tan tarvii muuttaa mitaan. Budjetin vetaa tietysti aika tiukille, ku kaikki pitaa ostaa. Mut paaseepahan shoppailemaan   Ei auta ku kerata kolehti kokoon!!